Gmail sai uuden designin

Maailman suosituin sähköpostipalvelu Googlen Gmail uudisti ulkoasunsa. Tietokoneella käyttäen uudesta Gmailista huomaa, että sen ulkoasu on päivitetty entistä paremmin kännykällä käytön mukaiseksi. Tietokoneen näytöstä katsomalla uusi Gmail näyttää kuvakkeineen melko suurelta. Siinä on uusi isompi fontti ja kaikki näyttää vievän entistä suuremman tilan, jolloin näytön näkymään mahtuu vähemmän asioita. Tämä korjaantuu pienentämällä näkymää 90 prosenttiin tai vielä pienemmäksi, mutta näkymän parannus vaatii tämän korjausliikkeen. Kännykän näytöllä uusi Gmail näyttää hyvin samalta kuin ennenkin. Muutos koskeekin vain Gmailin selainversiota, ei kännyköiden Gmail-sovellusta.

Google on tehnyt Gmailiin toivottuja parannuksia, kuten uuden sivupalkin näkymän oikeaan reunaan. Sieltä pääsee käsiksi kalenteripalvelu Google Calendariin. Monilla ihmisillä on ainakin työpaikalla käytössä Microsoftin Outlook-ohjelma sähköposteineen ja kalentereineen, joten Gmailin uudistus on askel lähemmäksi Outlookin kaltaisuutta.

Gmailin selainversioon Googlen oma muotokieli

Tietokoneella katsotun Gmailin selainversion uusi ulkoasu johtuu pitkälti Googlen käyttöön ottamasta Material Design -muotokielestä. Se on vähitellen otettu käyttöön kaikissa Googlen sovelluksissa ja nyt se leviää myös tietokoneella käytettäviin selainversioihin Googlen ohjelmista.

Material Design on Googlen oma muotokieli, jota yhtiö kehottaa kaikkia Android-käyttöjärjestelmää käyttävien matkapuhelinvalmistajien hyödyntämään kännyköissä. Silloin Androidin voi taata toimivan parhaiten, koska Google on moneen kertaan testannut Material Designin toimivan Android-sovelluksissa parhaiten.

Fonttien lisäksi selainversion Gmailista huomaa uudet pyöreämmät kuvakkeet ja muutenkin uudenlaisen asettelun. Yhtiön omin sanoin ulkoasu on nyt selkeämpi.

Uudenlaiset Gmailin sähköpostitoiminnot

Torkutus ei tarkoita enää vain aamu-unisten herätyskellon torkuttamista silloin kun ei jaksa herätä vielä vaan vasta viiden minuutin päästä. Nyt sähköpostillakin voi torkuttaa sellaisia viestejä, joihin ei ihan heti ehdi vastaamaan. Gmailin uuden torkutuspainikkeen avulla voi valita sellaiset sähköpostit, joita haluaa käsitellä vasta tunteja tai päiviä myöhemmin. Silloin ne häipyvät sähköpostilaatikosta tietyksi aikaa häiritsemästä ja tulevat esiin sitten, kun torkutusaika on täyttynyt.

Muuten Gmailin uudistus ei häiritse vanhaan näkymään tottunutta käyttäjää liian paljon. Joskus ohjelmien ja sovellusten ulkoasujen muutos harmittaa käyttäjiä, kun he ovat tottuneet vanhaan näkymään. Silloin voi kestää hetken, ennen kuin uudesta versiosta löytää haluamansa toiminnot. Nyt sellaista ongelmaa tuskin tulee, vaikka uusi ulkoasu saattaa hetken hämmentää.

admin

View more posts from this author