Verkkosuunnittelun trendit

Verkkosivujen pitäminen moderneina ja ajanmukaisina vaatii jatkuvaa tutkimista ja alan trendien seuraamista. Näiden asioiden seuraamisessa jos jää pariksi vuodeksi tauolle, voi huomata olevansa ulalla alan kehityksestä, ja se kostautuu työmahdollisuuksien kapenemisena. Onneksi kärryille voi päästä nopeasti takaisin perehtymällä alan uusiin tuuliin taas uudestaan. Apuna voi käyttää kursseja tai itseopiskelua vaikkapa hienoimpia sivuja tutkien ja trendejä haistellen.

Värit ja suuret kuvat ovat in

Minimalismi on ollut pitkään modernien verkkosivujen tyylilaji. Nyt kuitenkin on alkanut ilmestyä taas liikkuvaa kuvaa, yksityiskohtia ja värien käyttöä. Mutta sen sijaan, että sivu olisi täynnä monenlaista pientä kuvaketta ja detaljia, suositaan suuria kuvia, jotka voivat täyttää koko ruudun.

Yleinen tapa on ollut tehdä aloitussivusta sellainen, josta löytyy perusinformaatiot sekä tutut navigointipalkit ylhäältä tai sivusta. Usein käytetään kuvallisia ja tekstillisiä laatikoita tai palkkeja, joista klikkaamalla pääsee lukemaan enemmän laatikossa esitellystä aiheesta. Rohkeimmat ovat luopuneet tästä tyypillisestä ulkoasusta ja siirtyneet aloitussivuun, jossa on vain yksi iso kuva tai video kaiken taustalla ja muutama palkki klikkailua varten. Tällaisen aloitussivun tarkoitus on vangita kävijän huomio ja saada luotua hänelle elämys ja positiivisia mielikuvia sivustosta.

Perinteisten navigointipalkkien sijaan verkkosivuja voidaan jakaa osiin nykyisin myös väreillä ja niiden vaihdolla. Väreillä voi siis erotella sivun eri elementtejä ja korostaa tärkeimpiä painikkeita. Verkosta löytyy monia ajankohtaisimpia väripaletteja esitteleviä sivustoja, joiden valikoimaa voi käyttää apuna verkkosivujen värimaailman suunnittelussa.

Käyttäjäkokemuksen suunnittelu on osa trendiä

Tämän hetken tärkeimpiä asioita niin verkkosivujen kuin sovellustenkin kehittämisessä on keskittyä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Tehokasta teknisyyttä ja käteviä ratkaisuja osataan rakentaa jo missä vain. Tässä joukossa pääsee erottumaan vain, jos osaa arvioida koko käyttäjäkokemuksen mahdollisimman mahtavaksi. Tämä tarkoittaa, että yritetään hallita käyttäjien saamia mielikuvia alusta loppuun. Tässä visuaalisuudella on suuri merkitys ja siksi jo verkkosivujen aloitussivun täytyisi olla juuri sellainen, että kävijä haluaa tutustua paremmin juuri siihen sivustoon.

Käyttäjäkokemuksen arviointi vaatii ihmisten käyttäytymisen ennustamista ja psykologista silmää. Graafisten suunnittelijoiden pitäisi osata tietää, mitä ihmiset haluavat. Suurimmat yritykset satsaavatkin tutkimuksiin ja visuaaliset ratkaisut tehdään tutkimustietoon pohjautuen.

admin

View more posts from this author